utazz.info - utazz, mert utazni kell!
Home · Fórum · Leírások · Letöltések · Linkek · HírekSzeptember 05 2010 06:41:45
Navigáció
Home
Fórum
Leírások
Letöltések
FAQ
Linkek
Hírek
Kapcsolat
Fotógaléria
Keresés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 29
Legújabb tag: gyongyos
Fórumtémák
Legújabb témák
Indulás Kínába...
Olimpiai beszámoló
Indiai útinapló (200...
Vietnami elso bejele...
Legnépszerűbb témák
Indiai útinapló (... [36]
Indulás Kínába... [19]
Vietnami elso bej... [18]
Olimpiai beszámoló [5]
Fórumtéma megtekintése
utazz.info - utazz, mert utazni kell! | Ázsia | Vietnám - 2009
Szerző Vietnami elso bejelentkezes
Norbi
Fő Adminisztrátor

Regisztrált: 26.07.08
Elküldve: 12-08-2009 12:16
Sajnos idaig nem nagyon jutottam gepkozelbe, ezert nem tudtunk jelentkezni Vietnambol. Ez az egyik ok, a masik pedig, hogy a szokasosnal is porgosebbre sikeredett az ut eleje, ezert nem is maradt energiank semmire. Most is epp az egyik helyi SINH CAFE-ban (ez valami helyi utazasi irodalancban) uldogelunk. Varjuk a buszt Hanoibol Ninh Binhbe, es az office-os emberke elem tolta a billentyuzetet, hogy itt van a net. Kiraly! Az azsiai lany probalja kibogaraszni az ekezet nelkuli magyar nyelv rejtelmeit, szerintem nem sok sikerrel. En meg kuzdok a szokasos y-z es bal-jobb kezes eger problematikval.

Mennunk kell, este folytatom...
Szerző RE: Vietnami elso bejelentkezes
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 12-08-2009 18:05
Kozben megerkeztunk Ninh Binhbe. Amit az elobb a nagy kapkodasban el felejtettem mondani, mind a ketten jol vagyunk. Egeszsegugyi problemaink nincsenek.

Az elobb szolt a hotel egyik embere, ahol megszalltunk, hogy 15 perc mulva net kikapcs. Ezt nem is ertem, mivel meg csak 23 ora van.

Ezert gyorsan leirom az eddigi allomasokat, es bizok benne, hogy holnap lesz lehetoseg tovabb netezni.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 12-08-2009 18:12
Aug 6. - Bp-rol indulas Bangkokba kairoi atszallassal az Egypt Air-rel
Aug 7. - Bangkokbol tovabbrepultunk Hanoiba az Air Asiaval, es este 10-re erkeztunk Hanoiba.
Aug 8. - Hanoi varosnezes
Aug 9. - Parfum pagoda (Hanoitol 60 kmre), este vonattal Sapaba
Aug 10. - Sapa, majd ejszaki vonattal Hanoi
Aug 11-12 - Halong Bay
Most pedig Ninh Binh
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 13-08-2009 13:48
No mar most. A vietnami LP (Lonely Planet - utikonyv, amit mindig hasznalni szoktunk) a velemenyem szerint par fejezetben eros tulzassal el. Csak ket peldat emelnek ki. Hanoira azt irta, hogy amikor megerkezunk repulovel, majd szet fognak szedni bennunket a taxisok (Taxi Meter). Ennek megfeleloen keszultunk is a szokasos osszecsapasra, hogy jon majd a tolongas, dulakodas, egymas hegyen hatan all majd a sok taxis, es az embernek meg arra sem lesz ideje, hogy elovegye az utikonyvet megnezni, hogy melyik szallora is akarja vitetni magat. Indiai elmenyeink meg elevenen elnenk bennunk, es egy gwaliori hasonlo szitut felidezve keszultunk a legrosszabbra. No ehhez kepest eleg lazara sikeredett az alku. Kileptunk a repuloterrol, es egybol jottek a hienak, akik 15 dollarert vittek volna be kettonket az old town-ba. Az arat sokaltuk, ezert megprobaltuk lejebb tornaszni, de gyakorlatilag 14 dollarnal bemerevedtek az arak. A furcsa az volt, hogy nagyon nem is akartak alkudni, hanem amikor alacsonyabb arat mondtunk, egyszeruen odebballtak. Volt olyan 2-3 perc, hogy egy taxis sem jott oda hozzank. Erre megkerdeztunk egy mikrobuszost, aki 2 dollar/fo aron bevitt bennunket Hanoiba. Hm. Hanoi pikanteriaja, hogy az LP szerint vannak olyan emberi csoportosulasok, akik lemasoljak bizonyos jol meno hanoi hotelek nevet, es egy berelt vagy megvasarolt epuletbol csinalnak egy hotelszeru valamit, amit kiadnak a turisztoknak. Sok esetben a taxisok is benne vannak a buliban, es hiaba akarsz a repterrol a kivant szallasra menni, sok esetben az alszallasra kerulsz, ahol gyengebb a szolgaltatasi szonvonal, es gyakori a tulszamlazas. No mi ezt szerencsesen kikerultuk, mivel a mikrobusszal nem szallashoz vitettuk magunkat, hanem egy belvaros kozeli helyre, es onnan gyalog es az LP segitsegevel kerestuk meg a kivant szallast.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 13-08-2009 14:08
A masik eros tulzas ma ert bennunket Tam Cocban. Itt hajokazni lehet meszkohegyek/csucsok kozott, barlangok alatt. Az LP allitasa szeint - es ennek majdnem 1 oldalt szentelt - az ut vegen, ahol a hajok visszfordulnak olyan durva tomegjelenet lesz, amelyet az aruikat hajoikbol kinalo vietnami nok fognak generalni, hogy sok turiszt nehezen fogja elviselni. Itt is arra szamitottunk, hogy majd jonnek az arusok, nem fognak levegohoz engedni, es addig puhitjak hazi disznovagasokon hizlaltatott husunkat, hogy vegul csak fogunk venni valami szupi himzett cuccot van vagy tu dollarert. Ehhez kepest odajott hozzank 1db arus, aki viszonylag gyorsan lekovette, hogy a mai nap nem elete bizniszet fogja megkotni velunk, es egy kb. 5 perces lelektani hadviseles utan - mikor is a hajonk motorjakent es kormanymuvekent funkcionalo evezos csavo es csaj nem mozditotta meg a hajot, remelve, hogy megis vasarolunk valamit - mindenki belatta, hogy jobb nem forszirozni tovabb a vizi kereskedelmet. Summa summarom az LP tanacsait, intelmeit, figyelmezteteseit erdemes megfontolni, de sok esetben parral el is lehet osztani. Persze az is lehet, hogy mar kicsit jobban szocializalodtunk a korabbi azsiai utak miatt a hasonlo tomegjelenetekhez.
kovacss
Tag

Regisztrált: 27.07.08
Elküldve: 13-08-2009 17:09
:-)
Szerkesztette: Norbi - 14-08-2009 06:19
kovacss
Tag

Regisztrált: 27.07.08
Elküldve: 13-08-2009 17:10
Sziasztok!
Most jutottam ide az oldalatokhoz. Örülünk, hogy jól vagytok, bizonyára sok szép helyen jártok. EA már érdeklődött, hogy minden rendben van-e , de majd este felhívom, és megnyugtatom. Várjuk a további élménybeszámolókat, és a képeket. Vigyázzatok magatokra, a hasmenés kerüljön el benneteket!
Puszi!
Tesó
Szerkesztette: Norbi - 14-08-2009 06:16
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 14-08-2009 05:18
Tul vagyunk a laza 12 oras buszozason is, es megerkeztunk Hueba. Errol es a buszos elmenyekrol majd egy kicsit kesobb. Kivettunk egy szobat Hueban 15 dollar/napert (reggelivel, legkondi, ventillator, tévé, vizforralo, huto, furdoszoba - angol wcvel, es free wifi az arban). Raadasul lent is van ket gep nettel, es ugy vettem ki, hogy az is ingyert van.

Igy most fel tudok csatlakozni a telefonommal a netre, es tudok par sort irni.

Valami koncepciot kellene eloszor is kitalalnom, hogy hogyan is haladjak az esemenyek elbeszeleseben. Adodik az idobeli kronologia, de azert valszeg ugralni fogok a temakban.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 14-08-2009 05:35
Eloszor kezdjunk altalanos temakkal.

Kozlekedes. Az alabbi kozlekedesi eszkozoket probaltuk ki idaig Vietnamban: repulo, xe om = motoros moge felpattansz (mi ketten pattantuk fel 1 moge), es mar lehet is menni a kert helyre, biciklis riksas = elolre be lehet ulni ket embernek + nagytaskak, hatul pedig teker a vietnami riksas ember, taxi meter = taxi, vonat (errol majd kesobb ), busz (errol is), felvono. Vietnamban rengeteg motor van, szinte mindenki azzal kozlekedik, es eleg rugalmassan kezelik a kresz szabalyait. Ha kell, akkor atmennek a szembe jovo savba, ossze vissza indexelnek, egyfolytaba dudalnak, es mennek mint az allat. Viszont hatekonyan teszik mindezt, dugokat nem igazan lattunk, max autoval lehet bentragadni a forgalomban. Persze azt nem tudom, hogy milyen a halalozasi statisztikajuk a kozutakon. Amit megfigyeltunk, hogy a kozlekedesben figyelnek egymasra, es motorral nem huzzak meg a kocsikat, nem lokdosik egymast. Mindez nem mondhato el pl a szir kozlekedesrol, ahol nincs egy ep auto. Habar a motorok es kocsik toreseben, meghuzasaban inkabb europai (na nem olasz es spanyol) vermersekletet kovetnek, az alapmentalitasuk azert azsiai. Hiaba allsz sorban mondjuk a ticket officenal, ok fogjak, es beallnak eled a konyokuket az ablakba helyezve, es nezhetsz butan, hogy ok mar meg is vettek a jegyuket, te meg az udvariaskodasoddal nem jutottal semmire.
Szerkesztette: Norbi - 14-08-2009 05:38
Bogi
Tag

Regisztrált: 14.08.09
Elküldve: 14-08-2009 21:01
Hello! gondoltam regisztrálok én issmiley
Olvasgatom mindennap,amit írtok!(Norbi tök jól fogalmazsmiley!)
Anyu is épp most olvasta végig ezt az oldalt,megmutattam neki a képeket,meg a maileket is,amiket Detti küldött.
Norbi,mondd meg Dettinek,hogy nézze meg a gmailt,mert írtam neki délután elég sokat,és ma már a harmadik mail jött,hogy nem írtam.Szóval,ha nem kapta meg ,akkor szóljon,és elküldöm újra!!
Sok puszismileysmiley
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 15-08-2009 03:15
Vonatozasi elmenyeink.
Vietnamban egy nagy eszak-del iranyban huzodo vasutvonal lett kiepitve meg a francia "gyarmatositok" kezdemenyezesere es irnyitasaval. Egy atlagos francia turiszt buszken utazhatna a vietnami vonalakon, tudvan hogy osei milyen remek technikai ujitasokat honositottak meg az orszagban. Egy franciakat kevesbe kedvelo turiszt viszont halkan hozzatenne, hogy mindezt milyen aron sikerult megvalositani. Tobb tizezer embert kuldtek a halalba, mert nem biztositottak eleg elelmet, es a munkatempo sem lehetett olyan laza, mint pl a magyar miniszterelnoki hivatalban.

Ebbol az eszak-deli iranyu vonalbol (Saigon-Hanoi) vannak kisebb leagazasok. Az alabbi 4 osztaly erheto el az utazokozonseg szamara: 1. hard seat, 2. soft seat, 3. hard sleeper, 4. soft sleeper. A 1-es a legrosszabb, mig a 4-es a legjobb. Altalaban legkondival ertendo mind. Mi ezek kozul a soft seat-et es a hard sleepert probaltuk ki, nem azert mert mazoistak vagyunk, hanem egeszen egyszeruen ezekere kaptunk csak jegyet. Hanoibol akartunk Sapaba utazni, es ezt a legegyszerubben ejszakai vonatozassal lehet megtenni, ilyenkor ugyanis nem megy el egy teljes nap, es szallast sem kell fizetni aznapra.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 15-08-2009 03:19
Meg idehaza olvasgattam forumokon, hogy gyakorlatilag csak a soft sleepert erdemes valasztani, mivel ott puha az agy, ajtoval zarhato a kabin, es ket-ket agy van egymas felett. Az LP is csatlakozott ehhez a velemenyhez, es azt irta, hogy ha nem a soft sleepert valasztod, akkor ez "bad choice" lesz. Reszben igazuk lett.

Hard sleeperrel mentunk Hanoibol Lao Chai-ba (ez a kinai hataron van), es onnan tovabb mikrobusszal...

folyt kov.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 17-08-2009 07:51
Megprobalok legalabb egy temat befejezni. Szoval a hard sleeper szerintem teljesen rendben van, itt is van ajto a kabinhoz, ahol 6 agy foglal helyet ket sorban egymas felett. Az also agyak a legdragabbak, utana a kozepsok, es a legfelsok a legolcsobbak. A difi eleg pici az arakban. Mi kozepre kaptunk jegyet. Az also agyak szerintem nem olyan jok, mivel alvasig mindenki ott paradezik, uldogelnek, csacsorasznak, etkeznek, es a jo oreg gravitacio is oda mozgatja a kulonfele halmazallapotu testeket (gondolok itt a rosszulet eseten megjeleno rokakra). A legfelso szint tul kozel van a legkondihoz, es a zokniszag is ott koncentralodik szerintem, de ennek reszletes kielemzesehez nem volt idom. Ugyhogy ha hard sleeperrel utazol, valaszd a kozepso szintet.

A soft seat mar nem ilyen vidam valasztas ejszakai utazashoz. Eleve ulsz, ha peched van, akkor az elotted levo szekek szembe vannak forditva veled, es ha meg szerencsetlenebb vagy, akkor a szeked el van torve. Az en szekem eseten mindezen hatas egyszerre jelentkezett. Olyan ratyi volt a szek, hogy ha hatradoltem benne, akkor gyakorlatilag lement vizszintesbe a hattamla, es maris valakinek az oleben talalhattam magam. Mikozben fel-le csusztattam a tamlat, kicsit sokkolt az a tudat, hogy ezt a jatekot 12 oran keresztul kell uzni. Igy nagy batran atultunk egy olyan helyre, ahol volt ket mukodokepes szek szabadon. Oromom a kovetkezo megalloig tartott, amikor felszalltak ujabb utasok, mi pedig oldalazhattunk vissza a korabbi helyunkre. Detti ult at a helyemre, es mindenfele formaciokat kiprobalva igyekeztun egy kicsit pihenni. Ezt nehezitette, hogy a helyiek szeretnek egymassal ordibalva beszelgetni, mobiltelefonrol mindenfele meghato azsiai notakat hallgatni teljes hangeron (altalaban egyszerre 3-4 muzsikat is tudunk elvezni teljesen ingyen). De mindez semmi volt ahhoz kepest, hogy ugy este 10 korul a legkondi elkezdte lehuteni a levegot 15 fok ala. Felvettuk a pulcsikat, de meg mindig vacogtunk. Jott a farmernadrag, meg mindig majd meg fagytunk. Elokerult a halozsak, es dideregve probaltunk egy kicsit pihenni. A helyiek is faztak, es elkezdtek a vonaton levo fuggonyoket letepdesni, hogy ne faggyanak meg. Nagy nehezen jott a kaller, gondoltam talan kicsit leveszi a legkondit. De nem. Kiosztott nehany pokrocot, es ennyi. Este meg valami arusok beugraltak az ablakon a fejunk felett. Mindezek utan pihenten megerkeztunk Hanoiba hajnalban, sotetben.

Valamelyik forumozo azt irta, hogy a vonatkozlekedes legalabb olyan szinvonalu, mint nalunk. Hat nem tudom. 30 km/h atlagnal talan a Mav is tobbet tud. Persze ha mi is soft sleeperrel utaztunk volna mindenhova, akkor valszeg az en pennam is barsonyosabban fogna, amikor a vietnami vonatkozlekedesrol irok.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 17-08-2009 08:00
Megprobalok legalabb egy temat befejezni. Szoval a hard sleeper szerintem teljesen rendben van, itt is van ajto a kabinhoz, ahol 6 agy foglal helyet ket sorban egymas felett. Az also agyak a legdragabbak, utana a kozepsok, es a legfelsok a legolcsobbak. A difi eleg pici az arakban. Mi kozepre kaptunk jegyet. Az also agyak szerintem nem olyan jok, mivel alvasig mindenki ott paradezik, uldogelnek, csacsorasznak, etkeznek, es a jo oreg gravitacio is oda mozgatja a kulonfele halmazallapotu testeket (gondolok itt a rosszulet eseten megjeleno rokakra). A legfelso szint tul kozel van a legkondihoz, es a zokniszag is ott koncentralodik szerintem, de ennek reszletes kielemzesehez nem volt idom. Ugyhogy ha hard sleeperrel utazol, valaszd a kozepso szintet.

A soft seat mar nem ilyen vidam valasztas ejszakai utazashoz. Eleve ulsz, ha peched van, akkor az elotted levo szekek szembe vannak forditva veled, es ha meg szerencsetlenebb vagy, akkor a szeked el van torve. Az en szekem eseten mindezen hatas egyszerre jelentkezett. Olyan ratyi volt a szek, hogy ha hatradoltem benne, akkor gyakorlatilag lement vizszintesbe a hattamla, es maris valakinek az oleben talalhattam magam. Mikozben fel-le csusztattam a tamlat, kicsit sokkolt az a tudat, hogy ezt a jatekot 12 oran keresztul kell uzni. Igy nagy batran atultunk egy olyan helyre, ahol volt ket mukodokepes szek szabadon. Oromom a kovetkezo megalloig tartott, amikor felszalltak ujabb utasok, mi pedig oldalazhattunk vissza a korabbi helyunkre. Detti ult at a helyemre, es mindenfele formaciokat kiprobalva igyekeztun egy kicsit pihenni. Ezt nehezitette, hogy a helyiek szeretnek egymassal ordibalva beszelgetni, mobiltelefonrol mindenfele meghato azsiai notakat hallgatni teljes hangeron (altalaban egyszerre 3-4 muzsikat is tudunk elvezni teljesen ingyen). De mindez semmi volt ahhoz kepest, hogy ugy este 10 korul a legkondi elkezdte lehuteni a levegot 15 fok ala. Felvettuk a pulcsikat, de meg mindig vacogtunk. Jott a farmernadrag, meg mindig majd meg fagytunk. Elokerult a halozsak, es dideregve probaltunk egy kicsit pihenni. A helyiek is faztak, es elkezdtek a vonaton levo fuggonyoket letepdesni, hogy ne faggyanak meg. Nagy nehezen jott a kaller, gondoltam talan kicsit leveszi a legkondit. De nem. Kiosztott nehany pokrocot, es ennyi. Este meg valami arusok beugraltak az ablakon a fejunk felett. Mindezek utan pihenten megerkeztunk Hanoiba hajnalban, sotetben.

Valamelyik forumozo azt irta, hogy a vonatkozlekedes legalabb olyan szinvonalu, mint nalunk. Hat nem tudom. 30 km/h atlagnal talan a Mav is tobbet tud. Persze ha mi is soft sleeperrel utaztunk volna mindenhova, akkor valszeg az en pennam is barsonyosabban fogna, amikor a vietnami vonatkozlekedesrol irok.
szaddam
Tag

Elküldve: 17-08-2009 09:43
Sziasztok,
nem tudom, szándékoztok-e BKK-ban visszafelé kimenni a reptérről, de előtte azért tájékozódjatok a helyzetről, mert megint tüntetnek.
Ádám
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 18-08-2009 17:05
Adam, most olvasom amit irtal. Megint tuntetnek Bangkokban? Probalok rola valami nyamvadt cikket talalni, de idaig nem sok sikerrel. A Bangkoki repter oldala nem ir semmit, de ez gondolom nem jelent semmit. Ha van valami infod, akkor pls irj.

Jelenleg Ho Chi Minh cityben vagyunk. A tervek szerint holnap utan repulunk Siem Riepbe (augusztus 20.). A jegyunk mar megvan. Aug. 21-22 Angkor, es utana akartunk visszamenni valahogy Bangkokba. Aug. 25 0:45-kor indulna a gepunk Bangkokbol haza. Vagy busszal mennenk Siem Riepbol Bankokba augusztus 23-an, vagy mar aug. 22-en este atmennenk Phnom Penhbe, es onnan repulnenk be Bangkokba. Egyelore ez a ket opcio van. A pikans kerdes mar csak az, hogy ha megint sztrajkol a nep, akkor csak mondjuk a repterre nem engednek be, de ha bejutottal el tudsz menni, vagy alapbol nem szall fel egy gep sem. A harmadik opcio, hogy ki is lehet menni a repterre, es fel is engedik szallni a gepeket.
Szerkesztette: Norbi - 18-08-2009 17:07
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 18-08-2009 17:11
Kozben megtalaltam:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TH/hu/Hirek/20090817_ujabb_tuntetes.htm

Újabb tüntetés Bangkokban2009. augusztus 17-én hétfőn délután két rivális politikai szervezet tömegtüntetése várható Bangkokban, a Sanam Luang környékén. Mivel az egyik tüntetést a Legfelsőbb Bíróság épülete elé (Rajadamnoen Nai Road), a másikat pedig a Királyi Palota elé (Na Phra Lan Road) szervezik, nem zárható ki, hogy a megmozdulások erőszakos cselekményekbe torkollanak.

Ismételten felhívjuk a Thaiföldön tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kerüljék el a nagyobb csoportosulásokat, tömeggyűléseket, különösen pedig a Sanam Luang és a Grand Palace környékét, valamint a Thammasat Egyetem felől odavezető utakat.
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 18-08-2009 18:13
Eldontottuk a dolgot. Az utvonal a kovetkezokeppen nez ki:
aug. 19. - Mekong Delta, Ho Chi Minh city
aug. 20. - Ho Chi Minh city varosnezes, delutan repules (Vietnam Airlines) Siem Riepbe
aug. 21-22. - Angkor
aug. 23. - Phnom Penh
aug. 24. - repules (AirAsia) Bankokba Phnom Penhbol
aug. 25. - repules (Egypt Air) Kairoba, majd onnan Budapestre

Ezzel a megoldassal nem kell bemennunk Bangkokba. A pozitiv es negativ hasznossagat nem kezdenem el ecsetelni. Az hogy miert pont igy repulunk, jo kerdes. Koltsegoptimalizacios okai is vannak.

Most mennunk kell. Reggel koran indulunk a Mekong Deltaba. Itt mar elmult 11 ora.

Mindenkinek pa, es Adam koszi az infot!

ui.: egeszsegugyileg minden ok smiley
Szerkesztette: Norbi - 18-08-2009 18:15
Norbi
Fő Adminisztrátor

Elküldve: 20-08-2009 15:35
Udv Mindenkinek!

Megerkeztunk epsegben Kambodzsaba. Siem Reapnek, hala Angkornak, sikerult 10 evet fejlodnie az elmult 3 evben. Olyan, mintha nem is ugyanazon a helyen lennenk, mint 2006-ban. Aki szeretne meg megtapasztalni az igazi azsiai eletet, az gyorsan csipkedje magat, mert a fejlodes ebben a regioban megallithatatlannak latszik. Vietnam allva hagy mindenkit (Detti szerint maga mogott hagy, de ez mar igazabol csak gramatika smiley), es par ev mulva talan ok jonnek Budapestre riksazni. Siem Reap pedig igazi turist gettova alakul, ahol az 1nm-re juto otcsillagos szallodai szobak szama verni fog minden egyeb turiszt helyet a vilagon. Nem lesz tobbe utcarol tojasban embrio eveszet, meg egyeb hami-nyami. Lehet szepen fajv dollarert tomato szupot szurcsolni benga nyugati es japo turisztok kozott. Haleluja! smiley

Fajo szivvel hagytuk el Vietnamot, es a jo oreg Saigont, amely termeszetesen felulirta a vietnami kozlekedesrol eddig megfogalmazott - talan valamennyi - velemenyemet.

Rajottunk, hogy nem nagyon lesz ido ide irogatni, es kepeket feltolteni, de otthon majd ugy is fogunk tartani elmenybeszamolot, meg lesz virsli, meg Lacikonyha, vagy nyars csikenbol. smiley

Detti szerint faradt vagyok. Talan igaz, talan nem. smiley

Holnaptol ket napig Angkor turt nyomunk, tuk-tuk-os helyi csavoval lezsirozva, ez ugyebar regebben is bejott, mivel igy Monszinak eselye sincs.

Jo pihenest Mindenkinek, meg tuzijatekparadetviharralvagyanelkulnezegetest! Utolagos bocs mindenkinek, ha a sok zagyvasag nem allt volna ossze egy egessze.

Pa es viragbeke!

Ugrás a fórumra:
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Norbi
27/07/2010 15:23
Első csapat (Detti, Norbi) sikeresen landolt Budapesten. Ádámék holnap érkeznek meg. Legutóbbi találkozásunkor Ádámékkal (2 nappal ezelőtt) minen oké volt, és egy remek pekingi kacsát fogyasztottunk

Norbi
24/07/2010 16:00
Uj kepek, uj forumbejegyzesek...

Norbi
24/07/2010 09:49
Sziasztok! Mi is visszaértünk Pekingbe épségben. Boldog Névnapot kívánunk Kinga! Detti, Norbi

meszarosneolgi
23/07/2010 08:59
Boldog névnapot Kinga! További szép ,esőmentes napokat kívánunk!

geza
19/07/2010 21:21
z euro. Jók a képek!!

geza
19/07/2010 21:20
hi, legfontosabb sporthírek: a luxemburgi bicósnak leesett a lánca és megelőzte a spanyol, az angolok legyőzték Kínát 2-1re női gyephokiban. Délen folytatódnak a nagy esők. Itthon nemsoká 300 lesz a

Norbi
19/07/2010 14:13
Mindenki jól van! Ádámék holnap utaznak vissza Pekingbe, mi pedig Changsaba, a hegyekbe.

Norbi
14/07/2010 10:48
Udv Mindenkinek! Mindenki jol van, este utazunk Guilinba. Kepeket toltottunk fel... Udv: Norbi

Norbi
10/07/2010 17:32
Pekingi kacsa pipa. Apró darabokra vágva, kis szószban pálcikával megmártogatod, beleteszed egy vékony tésztába, kis hagymával meg egyéb zöldségekkel megrakod, összegöngyölöd, majd szépen megeszed. Fi

meszarosneolgi
10/07/2010 14:10
reméljük jól vagytok.smseket megkaptuk.itthon tombol a nyár 30-35 fok.ott nincs is olyan meleg!

Archívum
utazz.info © 2008